sâmbătă, 12 septembrie 2015

Cum să te faci dorită de toţi bărbaţii - Marie Forleo


Nume: Cum să te faci dorită de toţi bărbaţii
Nume original: Make Every Man Want You: How to Be So Irresistible You'll Barely Keep from Dating Yourself!
Autor : Marie Forleo
Număr de pagini: 160
Editura: Curtea Veche
Data apariţiei: Aprilie 2015

Pentru încă puţin timp, mai avem în desfăşurare concursul #1 de AICI 

Trebuie să recunosc că niciodată nu a fost stilul meu să citesc aceste cărţi, dar datorită editurii Curtea Veche, căreia îi mulţumesc foarte frumos pentru această carte, am ajuns să o îndrăgesc. 
          Deşi titlul pentru unii poate părea ceva superficial, cartea este una cu umor, cu idei inteligente presărate, cu citate delicioase şi amuzante. Marie Forleo nu doar încearcă să transforme toate femeile în ceva irezizistibil, dar chiar îţi arată că totul este un stil de viaţă. Că frumuseţea exterioară mai pleacă şi din interior, că atitudinea contează, că modul în care tu chemi lucrurile frumoase în viaţa ta, îţi transformă întreg universul.
Această carte îţi explică ce greşeli faci ca femeie, atât în relaţia cu sine cât şi în relaţia cu apropiatul tău, cum poţi să îl faci să fie atras de tine, cum poţi să te simţi tu bine în pielea ta. Marie ne oferă şi câteva trucuri, cu ajutorul cărora putem trece mai uşor peste unele probleme, fără nervi prea mari.
De-a lungul cărţii am înţeles că de fapt, tot ceea ce gândesc despre mine se vede pe mine, ca o etichetă. Când te simţi frumoasă şi te vezi tu frumoasă, e ca şi cum radiezi, iar acea etichetă devine irezistibilă, magnetică. Ce înseamnă hainele pentru o femeie, obsesie pe care bărbaţii uneori nu o înţeleg, dar care uneori este chiar necesară pentru a fi irezistibilă, frumoasă şi fericită. Ce presupune relaţia cu un bărbat, dar şi frecventele greşeli ce au loc într-un cuplu.

„ In loc să te gândeşti cum să faci să păstrezi sau să te asiguri că vei avea mereu dragostea cuiva, arată-i celui de lângă tine, în fiecare zi, că eşti o persoană care îşi doreşte să fie iubită. Spune-i adevărul, comunică-i pe deplin şi ajută-l să  devină bărbatul care îşi doreşte să fie.”

            Nu, nu spun că tot ce scrie în această carte trebuie luat de bun, dar unde aspectele din viaţa voastră scârţâie, merită să încercaţi sugestia acestei doamne. Unele chestii, sunt chiar interesante.
            De asemenea, trebuie să recunosc că nu puţine au fost momentele când citind câte un pasaj din această carte, am avut o stare de bine.

„Un ultim lucru. Eşti o zeiţă, o regină. Ştii mult mai multe deât crezi, iar asta nu datorită minţii tale. Ci unui lucru născut din sufletul tău – din cunoaşterea ta interioară, din sinele tău superior, din inteligenţa divină care există în tine. Ai intuiţie, eşti receptivă şi înţeleaptă.”

              De asemenea, am avut momente, când citate care existau la începutul capitolelor să mă inspire, să mă îndemne către meditaţie, către o stare care nu multe cărţi mi-o transmit.

“Secretul nr7.
Fă-ţi (rost de ) o viaţă şi păstreaz-o – sau cum să-l faci să vrea mai mult, mai mult, mai mult

                                                                        Dacă aştepţi ceva pentru a trăi şi a iubi                                  
                                        fără reţineri, înseamnă că suferi. Fiecare moment este cel mai important moment din viaţa ta – David Deida, scriitor.”

Un alt aspect care mi-a plăcut la această carte este ingeniozitaea. A fost împărţită în două părţi: PARTEA I: Trucuri pentru a te face dorită de bărbaţi (şi de restul lumii) şi PARTEA A II- A: Opt secrete pentru a-i atrage pe bărbaţi, iar acestea la rândul lor, în capitole, adevăruri, nărvaturi,secrete şi întrebări frecvente. Denumirea mi s-a părut foarte ingenioasă, astfel, pentru că deja v-am prezentat mai sus un secret, să vă prezint şi un adevăr scos din această carte.

“Adevărul numărul 4.
Bărbaţii sunt mărfuri care trebuie luate ca atare – iubeşte-i sau părăseşte-i,  draga mea!
Dacă pantoful nu se potriveşte, trebuie
schimbat piciorul? – Gloria Stenda “

Dacă ar trebui să vă ofer citate care mi-au atras atenţia şi care efectiv mi-au plăcut sau care mi s-au părut geniale şi adevărate mi-ar lua ceva, dar pot să vă spun că dacă vreţi să le descoperiţi cartea merită şi o găsiţi la Curtea Veche, la un preţ foarte bun. Este o carte care vă ajută în viaţa de zi cu zi, o carte cu umor, care vă va face să vă simţiţi bine voi cu voi, în pielea voastră, în sufletul vostru, în relaţia cu alţii.

“Secretul nr. 8:
Ambalajul perfect – sau cum să fii non-stop o delicioasă, formidabilă, incredibilă, irezistibilă fată superbă.”

Sinopsis

În acest ghid prietenos vei afla:
   • Cinci adevăruri pe care fiecare femeie irezistibilă trebuie să le ştie
   • Şapte năravuri ale femeilor extrem de neatrăgătoare
   • Opt secrete pentru a-i fermeca pe bărbaţi
   Un lucru trebuie să-ţi fie limpede: această carte nu se aseamănă defel altora pe care le-ai citit, privitoare la relaţii ori la întâlniri amoroase. Aici nu există reguli prestabilite, nu sunt înşiruite sfaturi despre cum să-ţi găsești un soţ într-o lună de zile, nu ţi se explică de ce eşti vinovată fiindcă bărbatul visurilor tale încă nu s-a ivit. Aruncă la coş toate cărţile care îţi dau astfel de poveţe şi care îţi propun tot felul de stratageme!
   În loc de asta, concentrează-te asupra propriei persoane, pentru a deveni mai atrăgătoare în orice situaţie. Pregătește-te pentru un curs intensiv, dar amuzant, privind căile de a te face dorită, fii gata pentru o lecţie despre cum să te preţuiești, să-ţi reclădești încrederea în sine, să redevii optimistă. Odată ce îţi vei conștientiza calităţile unice şi farmecul natural, vei fi uimită să descoperi cât de irezistibilă vei apărea în ochii celor din jur.
   Lumea are nevoie de femeia inteligentă, frumoasă şi seducătoare care se ascunde în sinea ta  iar acum a venit momentul să o descătuşezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu