vineri, 18 septembrie 2015

E uşor să te iubesc ( Contours of the Heart #1) - Tammara Webber


Nume: E uşor să te iubesc
Nume original: Easy ( Contours of the Heart #1)
Seria: Contours of the Heart
Autor: Tammara Webber
Editura: Epica
Număr de pagini: 352
Data apariţiei: Martie 2013

Încă mai avem în desfăşurare concursul #1. Pentru cei care nu s-au înscris, daţi un click AICI

În primul rând, mi-a plăcut titlul cărţii „ E uşor să te iubesc”, căci cum sunt o romantică incurabilă, iubirea este totul. Romanul a fost unul încântător şi savuros. Deşi ideea în sine este foarte întâlnită peste tot, întotdeauna am o pasiune pentru a citi aceste cărţi deşi mă aştept la multe dintre lucrurile care se întâmplă.
Mi-a plăcut da Jacqueline, de personalitatea ei puternică, de modul ei de a reacţiona şi de a se ridica când viaţa îi dă palme. Este o fire foarte puternică, iar eu apreciez întotdeauna fetele şi femeile puternice, care nu se lasă doborâte de greutăţile vieţii. De asemenea, cred că am o pasiune pentru numele ei, căci mi se pare feminin, dulce, o combinaţie irezistibilă între eleganţă şi inocenţă. Deşi iniţial îşi spunea Jackie, ceea ce nu aduce tocmai nota de feminitate pe care eu o apreciez, schimbarea ei după despărţirea de fostul ei iubit, Kennedy este una destul de bună în viaţa lui Jaqueline.
Întreaga acţiune începe la o petrecere de Halloween, la care Jackie dorea să plece mai devreme. Nu era tocmai în dispoziţia necesară, căci recent se iubitul ei, Kennedy ceruse o despărţire, cu motivaţia că este mult prea tânăr şi vrea să guste din plăcerile vieţii. Unele lucruri nu sunt de condamnat, căci fiecare are dreptul să îşi trăiască viaţa cum doreşte.
În timp ce ea se duce către maşina ei, este acostată de Buck, un amic. Acesta o aruncă în maşină, încercând să o violeze pe tânără. Oricât încearca J. să scape de el, nu reuşea, căci era mult prea puternic. Deşi credea că este pierdută, cumva un miracol s-a petrecut şi un tânăr enigmatic a apărut, l-a tras pe Buck de pe ea şi a ajuta-o. Necunoscutul părea tipul de băiat rău de care ar trebui să te fereşti, dar cum ar putea Jackie să fugă de salvatorul ei? Era o minune pentru ea, care a scăpat-o de o experienţă oribilă.

- Ești plină de contradicții, domnișoară Wallace.
Mi-am ridicat privirea spre el, arcuind o sprânceană.
- Sunt fată. Asta face parte din fi
șa postului, domnule Maxfield

După petrecere şi după despărţirea prin care a trecut, totul se schimbă, începând un  carusel al sentimentelor, al trăilor şi al experienţelor de viaţă. Jacqueline suferă după relaţia pe care o avea, având sentimente sincere pentru fostul ei iubit, iar pentru a trece peste asta, ea împreună cu colega ei de cameră ce îi este şi cea mai bună prietenă, Erin, dar şi cu Maggie, încep operaţiunea OFBR( Operaţiunea Faza Băiat Rău) într-o noapte în club, când Jacqueline, dă tocmai peste Lucas, salvatorul ei.
Desigur, Lucas nu este singura ei problemă, căci din cauza relaţiei cu Kennedy, J. a lipsit de la parţialele de la economie, astfel riscând să nu treacă. Cu o bunăvoinţă din partea profesorului, Jackie primeşte o şansă, cu condiţia să se înscrie la cursurile lui Landon Maxfield, un student preparator, care o poate ajuta să recupereze.
Astfel, Jaqueline este pusă în postura de a alege. De a rămâne fidelă amintirii lui Kennedy, de a se îndăgosti total şi iremediabil de salvatorul ei sexy şi misterios, Lucas, sau să se topească la modul elegant şi inteligent al preparatorului ei, Ladon, pe care nu l-a văzut, dar care o atrage cumva doar prin e-mail. Pare confuz, iar Jacqueline trăieşte aceste stări intes. Căci după momentul greu prin care a trecut, după dorinţa pe care o simte pentru Lucas, dar pe care trebuie cumva să o ţină sub control, căci Lucas are cu adevărat secrete, secrete pe care le păstrează adând închise undeva, şi cărora nu vrea să le dea drumul. Deşi J. face tot posibil să pătrundă în cotloanele secrete ale sufeltului său, încearcă să-l cunoască le Landon, întrebarea este dacă va reuşi.

“Dragostea nu e lipsa logicii
ci logica examinată
și recalculată
încălzită
și pliată să se potrivească
pe contururile dinlăuntrul inimii.”

 Va reuşi să aleaga Jacqueline, să îi descopere pe cei doi, dar şi să treacă peste relaţia cu Kennedy? Pe care dintre cei trei îl va alege, la finalul acestei cărţi??

"-În al doilea rând, sună vanitos, dar pot avea succes aproape oriunde. Ceea ce nu pot face oriunde este să fiu cu tine!
Să aleg să fiu cu tine nu e o decizie complicată, Jacqueline, a șoptit el,
ridicându-se o ultimă oară ca să se uite în ochii mei. E u
șor.
E incredibil de u
șor "

La aceste întreări puteţi răsăpunde doar citind acest roman superb. Lectură plăcută şi aştept părerile voastre!


Sinopsis
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.
CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…
El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.
Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?
De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.
Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!
Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu