duminică, 30 august 2015

Pe strada Jamaica - Samantha Young



Nume: Pe strada Jamaica
Nume original: Before Jamaica Lane
Autor: Samantha Young
Număr de pagini: 392
Editura: TREI
Data apariţie: 2015

Concursul #1 este încă în desfăşurare AICI 
Am adorat şi celelate cărţi din această serie, iar “ Pe strada Jamaica” nu face excepţie de la regulă. Iar pentru cei care nu au ajuns să citească seria, vă recomand „ Pe strada Dublinşi „ Pe strada Londra”.
Cea de-a treia carte a seriei este senzaţională, este o carte de care ajungi să te îndrăgosteşti iremediabi. Pur şi simplu te cucereşte şi te face să nu mai vrei să o laşi din mână.
Cartea începe cu o petrecere la care participă desigur, şi celalte personaje din cele două volume precedente, cu care am făcut deja cunoştintă, anume:Nate şi Olivia, ce sunt persoanejel principale ale romanului,  Joss şi Braden, Adam şi Ellie  şi nu în ulimul rând Jo şi Cam. Jo vrea să îi facă o petrecere surpriză lui Cam, iar asta este începutul aventurii acestor prieteni, din acest volum.
Olivia este prietena lui Jo, este o bibliotecară sexy, dar inocentă, frumoasă şi o prietenă de nădejde. Nate este prietenul cel mai bun al lui Cam, este un casanova înrăit, un cuceritor de primă clasă şi desigur, sexy, enigmatic şi misterios. Nate şi Olivia sunt cei mai buni prieteni, şi deşi aceasta este îndrăgostită de el, nu ar putea recunoaşte niciodată când el are atâtea fete care umblă după el şi care îi cad la picioare? Nate pe de altă parte, este un prieten minunat, are grijă de ea, dar acesta nu vrea să strice tot ce au construit, nu vrea să dea cu piciorul unei relaţii de prietenie sigure şi superbe, însă după cum bine ştiţi, viaţa niciodată nu ne oferă ce vrem noi şi nici nu face ce credem noi că ar fi mai bine.
Prietenia dintre cei doi este una, dar atracţia este sesizabilă, aproape tangibilă este alta, însă faptul că nu îşi dau şanse, o face pe Olivia să îl îndrăgească pe Ben, un coleg de la facultate care o place şi cu care ar vrea să fie împreună. Problema este că nu poate să scape de timiditate, nu poate nici măcar să poarte o conversaţie cu el, iar asta este o problemă gravă, dar cine altcineva ar putea-o ajuta decât prietenul ei cel mai bun?

“De ce când mă gândeam la Benjamin nu mai aveam senzația de fluturi în stomac și un fior care indica o posibilitate?”

Astfel începe un carusel al sentimentelor, un amalgam al relaţiilor, al atingerilor insinuărilor. Olivia îl roagă pe Adam să o ajută să scape de acea timiditate care îi distruge viitoarea realaţie, îl roagă să o înveţe să fie mai sexy, mai sigură pe ea, mai seducătoare, iar Adam, acceptă. Nici el nu ştie de ce, dar nu o poate lăsa pe Olivia să apele la altcineva, la oricine altcineva care ar putea-o răni. Desigur, lecţiile functionează, iar Olivia pare mai sigură pe ea, mai cuceritoare, astfel Adam o pune să abordeze un necunoscut într-un club. Deşi Olivia ascultă toate sfaturile lui, devine geloasă atunci când Nate începe să flirteze cu o blondă, astfel decide să preia controlul asupra relaţiei lor, asupra sentimentelor. Olivia face rost şi de numele tipului, şi îi propune lui Nate să ducă aranjamanetul lor mai departe, incluzând şi relaţiile intime, pentru că nu se putea descurca.

Saptamana trecuta am crezut ca ai putea fi cea mai buna persoana pe care am intalnit-o vreodata in viata mea. Saptamana trecuta te-am iubit asa cum n-am iubit pe nimeni […] Tu m-ai invatat sa fiu curajoasa din nou, Nate […] Cum poate un astfel de las sa invete pe cineva sa fie curajos?”

Acest lucru schimbă parcă totul, căci sunt amândoi atraşi inevitabil în această furtună care se naşte şi care este de necontrolat. Cei doi ajung să aibă o relaţie, care de fapt nu este tocmai o relaţie, nu este publică, nici măcar ei nu ştiu că sunt împreună. Atracţia lor este palpabilă, dorinţa, iubirea, sensibilitatea şi umor sunt cele care m-au cucerit total.

„Stii ce altceva m-ai invatat? […] M-ai invatat sa cred in mine pana la capat. M-ai invatat ca valorez mai mult decat vad in oglinda. Asa ca astazi, in timp ce incerci sa ma inveti o lectie opusa, eu spun <du-te dracului> […] Merit sa fiu iubita. Totul sau nimic”


Sunt superbi împreună, un cuplu cu adevărat  minunat, dar ce se va întâmpla când angajamentul lor se va rupe, când sentimentele vor prelua conducerea, iar ei vor fi prea speriaţi pentru a face ceva?  Cu siguranţă, dragostea schimbă totul, însă Nate este prea speriat pentru aşa ceva, astfel hotărăşte să taie legătura cu Olivia, să lase prietenia lor în spate, pentru că nu poate continua aşa.  Cei doi se ceartă şi ajung în stadiul de a nu mai vorbi unul cu altul, după relaţia dulce şi irezistibilă pe care au avut-o.

”- O să mor singură, Nate.”
Replica lui,
ș
optită, este:
”– Nu cât timp te veghez eu, iubito.”

Ce se va întâmpla cu Ben care ţine sincer la Olivia, dar şi cu relaţia lui Nate cu Olivia? Oare vor ajunge cei doi împreună într-o relaţie oficială? Oare se vor împăca cei doi? Credeţi că şi cei mai buni prieteni au şansa să fie iubiţii perfecţi?
 Aceste întrebări necesită răspunsuri, astfel vă invit să vă delectaţi cu această lectură şi să le daţi de cap.

Sinopsus
De la autoarea bestsellerurilor Pe strada Dublin şi Pe strada Londra.
O simplă lecţie de seducţie între doi prieteni se poate transforma în mult mai mult...

În ciuda firii sale sociabile, Olivia nu se simte deloc în siguranţă în preajma bărbaţilor. Dar odată cu mutarea la Edinburgh, începe o nouă viaţă.
Nate Sawyer e un jucător fermecător, care nu-şi ia niciodată vreun angajament faţă de nimeni.

Aşa că atunci când Olivia apelează la el, Nate se oferă să o iniţieze în arta seducţiei, iar legătura lor se transformă curând într-o poveste de dragoste pasională.
Însă Nate nu pare dispus să-şi trădeze convingerile şi riscă astfel să piardă pentru totdeauna iubirea vieţii sale...


„Ochii îi străluciră când înţelese ce-i spuneam şi ne-am îndreptat spre ieşire. I-am trimis un mesaj lui Jo, spunându-i că plecăm şi am mers repede, în tăcere, până pe strada Jamaica. Sus, în dormitor, unde începuse, de fapt, toată povestea, am făcut dragoste cu Nate încet, promiţându-i cu fiecare parte din mine că acel apoi pe care îl găsiserăm împreună... ei, bine... era pentru totdeauna."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu