sâmbătă, 8 august 2015

Farmecul unei relaţii interzise (#The renegade royals 1) - Vanessa Kelly


Nume: Farmecul unei relaţii interzise
Nume în engleză: Secrets for Seducing a Royal Bodyguard 
Autor: Vanessa Kelly
Număr de pagini:368
Editura: Alma

Cred că este prima carte pe care o citesc de Vanessa Kelly şi pot spune că mi-a plăcut destul de mult. Mi-a plăcut cum acţiunea şi misterul s-au îmbinat cu povestea de dragoste, mi-a plăcut că începutul nu a fost deloc plictisitor sau lipsit de culoare.
Aden St. George este un spion de succes, aparent lipsit de sentimente, dorind să nu se implice în absolut nimic care i-ar putea pune în pericol reuşita misiunii, doar că dorinţele ca şi în realitate, nu ne sunt întotdeauna împlinite. Astfel,  în timpul unei misiuni, unul dintre prietenii lui Aden, Jhon, moare în timp ce duceau nişte informaţii. Desigur, dragul de St. George se simte vinovat, nefiind capabil să se ierte pentru că i-a permis prietenului său să îşi aducă aleasa cu el, deşi îi spusese despre implicaţiile acţiunii sale.  Astfel, după ce află că tânăra pentru care Jhon era capabil să renunţe la cariera sa este nimic altceva decât un spion în misiune, care dorea să fure documentele pe care aceştia le aveau. După acest incident ce a lăsat o urmă adâncă în sufletul lui Aden, fiind o fire perfeţionistă, acesta se întoarce în Londra, pentru a vorbi cu superiorul lui, Dominic.
Acest început, poate că nu pare tocmai unul demn de o poveste de dragoste, doar ca Lady Vivien este răpită, astfel, salvarea ei devine misiunea lui St. George, o misiune pe care nu şi-o doreşte, dar pe care o acceptă din cauza superiorului său.
Lady Viviene este o fumuseţe a înaltei societăţii, un diamant nepreţuit ce străluceşte diafan de fiecare dată când intră într-o încăpere şi când acaparează toate privirile, o tânără domnişoară râvnită de toţii domnii. Ea este dorită de toţi, dar adevărata problemă este că ea nu doreşte pe nimeni, mai ales pe prinţul rusiei, Ivan Hovanski, care nu reuşeşte să trezească în ea decât repulsie şi o dorinţă instinctivă de a fugi cât mai departe.
Tânăra noastră domnişoară a fost răpită aşteptându-şi parcă cavalerul pe un calb alb, pregătit să o salveze, astfel apărând Aden, însă sigur nu strălucind în armura lui albă, ci mai degrabă precum un cavaler negru, primejdios, fiind capabil de orice pentru a o proteja pe singura femeie care reuşise să îi trezească toate instinctele la viaţă. 
După acest incident, şi după ce căpitanul St. George reuşeşte să o salveze de acei răufăcători, acesta îi face promisiunea că va avea grijă de ea, fiind parcă îmbiat de tandreţea ei, de moliciunea dar şi de sensibilitatea de care dă dovadă. Desigur, nici nu bănuieşte la ce încercări îl va pune frumuseţea aceasta, cu un caracter de fier şi o voinţă la fel de puternica, pentru ca are o inimă prea mare, ţinând la familia ei ca o cloşcă la puii săi, cum este definită chiar şi în carte. Vivien este capabilă de orice pentru a-şi proteja mama, dar şi fratele mai mic, pe Kit, căruia îi este ca o a doua mare. Deşi nu este ea responsabilă de familie, ci fratele cel mare Cyrus, care nu se preocupă deloc de dorinţele lor, ba chiar refuzând să plătească o eventuală răscumpărare pentru Vivien, aceasta se simte nevoită să ia totul în propriile mâini, doar că planurile ei pentru a salva familia de la ruină, de a-i plăti exorbitantele datorii ale lui Kit, sunt soritite pierii din cauza frumosului căpitan, care este foarte doritor să o ţină departe de orice pericole, chiar dacă aceasta este o nesăbuită.
Cu toate încercările lui, Vivien nu este de acord, astfel aceasta se duce într-un loc rău famat, pentru a câştiga o parte din banii de care are nevoie Kit. Desigur, Aden află despre această micuţă escapadă şi merge să o scape pe tânăra văduva în care s-a deghizat Vivien.  După ce reuşeşte să o bată la cărţi, capitanul o ia din acel local, însă pe drum sunt atacaţi. Numai promtitudinea cu care a reuşit să iasa Aden dar şi tăria lui Vivien care l-a salvat pe St. George i-a ajutat să iasă din această situaţie, nu fără morţi. Deşi nu este vina lui Aden, acesta ia toat vina asupra lui, considerând că sentimentele pentru fată îi întunecă judecata.
Acesta hotărăşte să plece grabnic în Kent, pentru a o ţine departe pe Vivien de pericole, însă întrebarea este dacă Vivien se va ţine în afara pericolelor. Oare este Aden capabil să o proteje? Dar să îşi înfrângă sentimentele profunde pe care le simte pentru tânăra care i-a furat inima total şi iremediabil?
Aceste lucruri merită să le aflaţi din acest roman pasional şi aventuros.

Citate

“Totul la el îi stârnea instinctele feminine, iar asta nu era ceva care să i se întâmple adesea. Ei bine, aproape niciodată, dacă era să fie sinceră.”

“Rămăse fără suflare când îţi dădu seama de ceva. Îşi petrecuse ultimele cinci zile şi nopti dorindu-şi în secret să fie exact unde era - în braţele lui, legănată la pieptul lui.”

“Ea dădu din cap, prefăcându-se că este de acord. Însă nu dânsul o lăsăse fără suflare. Ci St. George şi acele priviri care o răscoliseră ca o furtună de vară.”

Sinopsis 
Când vine vorba de dorinţe şi plăceri, el este cel mai abil maestru.
Căpitanul Aden St. George face parte din Regimentul de Gardă al Coroanei britanice. Însă aceasta este doar o acoperire pentru unul dintre cei mai buni spioni ai Angliei, însărcinat întotdeauna cu misiunile cele mai dificile, atât în interiorul, cât şi în afara graniţelor englezeşti. În viaţa personală, el preferă să stea departe de înalta societate frivolă, mai ales după modul în care mama sa a fost folosită de prinţul regent, viitorul rege George al IV-lea. Dar cea mai recentă dintre sarcinile sale îl obligă să o protejeze pe neconvenţionala şi energica Lady Vivien Shaw.

S-o salveze din ghearele răpitorilor a fost partea uşoară. Însă greul vine în momentul în care trebuie să reziste în faţa frumuseţii ei. Căci datoria îi cere lui Aden să nu o scape din priviri – dar nu numai ochii îi sunt atraşi fără scăpare de tânăra rebelă, ci şi buzele lui. Şi pentru cineva care vede implicarea într-o relaţie ca pe o slăbiciune, aceasta este o nebunie pură şi delicioasă.

2 comentarii:

  1. Pe asta chiar am văzut-o la mama. Nu știu dacă a citit-o, dar pare interesantă! :) Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumoasă, sper să o fi citit ! :-* Zi frumoasă şi ţie!

      Ștergere