marți, 8 septembrie 2015

Te doresc ( With You #2) - Jennifer L. Armentrout

Nume: Te doresc (With you #2)
Nume original: Be With Me
Autor: Jennifer L. Armentrout
Număr de pagini: 384
Editura: EPICA
Data apriţiei:  2014

Înainte de toate, să ne amintim de concursul care se află încă în desfăşurare AICI

Dacă recent v-am prezentat primul volum al seriei, anume : Te aştept – Jennifer L. Armentrout, astăzi vreau să vă prezint al doilea volum al seriei, „ Te doresc”.
            Exact cum ne-a obişnuit şi până acum J. Lynn, cartea ne spune o poveste frumoasă de dragoste, povestea Teresei  Hamilton şi a lui Jase Winstead. Cei doi se cunoşteau de mult, Jase fiind prietenul fratelui Teresei, însă niciodată nu a privit-o altfel decât ca pe surioara cea mică, totul până într-o noapte, la o petrecere când atracţia dintre cei doi a fost mult prea puternică, aproape tangibilă, ca să se mai împotrivească.  După această experienţă fascinantă, cei doi nu au mai discutat despre asta, s-au purtat ca doi străini, deşi Teresei îi plăcea de el încă . Aceasta a plecat la colegiu, dar cum se întâmplă tot timpul, viaţa i-a adus împreună exact când nu se aşteptau.Deşi nu se mai văzuseră de mult timp atracţia dintre ei era încă sesizabilă, chiar dacă amândoi i se împotriveau. Pur şi simplu considerau că nu trebuie să dea curs dorinţei din diferite motive. Jase avea o viaţă complicată, responsabilităţi de care să se ocupe, crezând cu tărie că Teresa nu va întelege. Desigur, o altă problemă era că fratele acesteia l-ar fi omorât, mai ales că îi ştia cele mai întunecate secrete. Teresa, pe de altă parte, tocmai avea o viaţă ce s-a dat total peste cap. Viitoarea ei carieră de dansatoare  era pusă în pericol din cauza unui accident, a suferit o despărţire, iar pe lângă toate astea, sentimentele ei pentru cel mai bun  prieten al fratelui său erau în permanenţă acolo.

„ -Am mai spus asta înainte şi am să repet. Uneori lucrurile bune vin în situaţii neprevăzute.”

Desigur, când dragostea are planuri cu tine, poţi să te opui, poţi să faci orice, pentru că este nesemnificativ. Luptă cu arme în faţa cărora nu ai şanse. Sunt letale.

“Dar îmi place asta la tine, îmi placi tu. Foarte mult. Nu
sunt sigur ce spune despre mine lucrul ăsta.”

Astfel, cei doi ajung să se reîntâlnească, să fie obligaţi să comunice unul cu celălalt. Teresa este o fire încăpătânată, are ştie ce vrea, când, cum şi pe cine. Astea sunt unele dintre calităţile ei, pe lângă faptul că este o prietenă loială şi de nădejde, o persoană caldă, iubitoare şi înţelegătoare. Are un suflet mare, o inimă caldă şi primitoare, în care ai intra cu drag şi nu ai mai pleca niciodată. De fapt, asta este şi una dintre problemele lui Jase, căci o dată ce a gustat din acest fruct gustos şi dulce, din tandreţea ei, din modul ei unic de a fi, l-a făcut dependent. Cum poţi să pleci de unde îţi este bine şi te simţi întreg?

“Dar, în ochii lui, m-am simţit mai frumoasă ca oricând. Nu mai simţisem niciodată asemenea emoţie. Privirea lui îmi făcea lucruri nebuneşti. Eram înflăcărată, stârnită şi ştiam că luasem decizia corectă.”

Relaţia lor este una delicioasă, are gust de viaţă, de puritate, de iubire, de soare şi de frumuseţe. Sunt superbi împreună, sunt dulci, se potrivesc, dar exact cum se întâmplă şi în realitate, trecutul apare în prezent şi riscă să strice totul. Cum poate Jase să îi spună fetei de care s-a îndrăgostit că nu prea poate să fie cu ea, că are responsabiliăţi pe care trebuie să şi le asume, şi în care ar trebui să o tragă după el, dacă ar avea o relaţie serioasă??
Jase este o fire caldă, sinceră, cu un suflet mare şi cu o inteligenţă rară. Este practic, ştie să facă atât de multe, de parcă te îngozeşte uneori cât de priceput este. Îmi place sinceritatea de care dă dovadă, maturitatea şi modul inedit de a vedea viaţa şi lucrurile. Este conştient că are priorităţi şi deşi Teresa este ceea ce îl întregeşte ca persoană, nu poate să o pună mereu pe primul loc, căci viaţa în trecut i-a arătat altă faţetă.

“— O, Doamne…
Am zâmbit când a coborât bărbia cu maxilarul relaxat.
— Îţi place?
— Îmi place tot ce faci.
Şi-a lipit buzele de fruntea mea, apoi mi-a presărat mici
sărutări pe toată faţa: pe obraji, pe pleoape, chiar şi pe vârful nasului.
— Totul.”

Această carte ne spune povestea tragică a lui Jase, momentele de cumpănă şi de tristeţe, momentele când nu mai ştia ce să facă şi cum să facă faţă durerii, ne arată ce înseamnă dragostea adevărată, ce însemană sacrificiul şi puterea de muncă. Totul se transformă, trecutul te învaţă cum să reacţionezi. Trecutul se priveşte retrospectiv, prezenzul se trăieşte, iar viitorul se visează.
Această carte este una care merită savurată,  merită gustată, şi merită să îi simţi inocenţa, savoarea dulce, bucuria de a trăi. Întrebările cărţii sunt multe, necesită răspunsuri elaborate, căci trebuie să aflaţi dacă trecutul lui Jase va sta între relaia lui cu Teresa. Ce secrete ascunde Jase sau dacă Teresa va ajunge să mai danseze vreodată, dacă îşi va vedea visele împlinite cu ochii deschişi. Multe întrebări, răspunsuri elaborate şi o singură carte.
Şi pentru că am găsit un citat care pur şi simplu mi s-a părut aproape perfect pentru această carte, vreau să-l împărtăşesc cu voi.

„Poţi fi sigur că te-ai îndrăgostit atunci când nu poţi să adormi pentru că realitatea a ajuns în sfârşit să fie mai frumoasă decât visul.”– Dr. Seusss


Sinopsis
Un roman cu o acțiune îndrăzneață, amuzantă și adorabilă, pentru că nimeni nu descrie atracția dintre doi îndrăgostiți mai bine ca doamna Armentrout. – New York Journal of Books

Vor reuși oare Teresa și Jase să fie împreună, ori soarta le este predestinată?

Teresa Hamilton are un an greu. Este îndrăgostită de cel mai bun prieten al fratelui ei, însă acesta nu i-a mai vorbit după ce au împărtășit un sărut năucitor, pătimaș, de genul celor care-ți schimbă viața. Tocmai a scăpat dintr-o relație îngrozitoare, iar acum, un accident nefericit amenință să-i distrugă cariera de dansatoare.

E timpul pentru planul B: facultatea. Și poate o șansă de a-l convinge pe Jase că sentimentele dintre ei nu sunt o joacă.
Jase Winstead are un trai complicat, un aspect al vieții lui este cunoscut de foarte puține persoane din anturajul său. Nu l-a dezvăluit oricui, cu atât mai puțin surorii incredibil de frumoase a celui mai bun prieten al său. Chiar dacă el și Teresa au avut parte de cel mai fierbinte sărut din viața lor, este conștient că responsabilitățile trebuie să rămână pe primul loc. În mod sigur nu are timp pentru o relație. Dar nu-și poate lua gândul de la buzele fetei care i-ar putea distruge viitorul, iar asta nu îi este de ajutor nicicum.


Petrecând tot mai mult timp împreună, Jase și Teresa nu mai pot ignora atracția pe care o simt unul față de celălalt. Dar pericolul pândește la tot pasul și soarta îi lovește în plin. În vreme ce restul campusului revine la normal, îndrăgostiții năpăstuiți trebuie să decidă cât de mult pot risca pentru a fi împreună și la ce sunt dispuși să renunțe dacă nu reușesc…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu