luni, 21 septembrie 2015

Necenzurat - Radu F. Constantinescu


Nume: Necenzurat
Autor: Radu F. Constantinescu
Editura: Curtea Veche 
Număr de pagini: 160
Data apariţiei: 2015

Pentru că totul în cartea asta este cenzurat de "Necenzurat". Sentimente necenzurate, amintiri, lacrimi, iubiri, toate sunt parcă palpabile. Parcă te bucuri de un film bun cu un pahar de vin lângă. Parcă e muzică sau poezie. Cartea nu spune poveşti interminabile, nu spune minciuni, spune fapte reale, spune sufletul omului în cuvinte, îl transpune.

“ Toate iubirile sunt imposibile atunci când nu îndrăzneşti”

“Dragostea e o boală? Da! De inimă…”

Pentru gustul meu, Necenzurat a fost ca o gură de aer, pentru că ea spune realitatea, printre rânduri, spune exact ce vor domnişoarele, cum vor. Cu toţii spun că femeile sunt greu de înţeles, dar un pahar de vin roşu sau alb, dulce sau sec, şi cartea aceasta lângă, va părea că nu mai sunt tocmai aşa complicate.

“ Nu există autocrect pentru viaţă!
Aceea e autocenzură.”

Am o mare afinitate pentru cărţile în care găsesc citate senzaţionale, geniale, iar asta este una dintre ele. Am o afinitate pentru oamenii care se iubesc, şi se iubesc public, se iubesc privat, se iubesc printre rânduri, prin poezie, prin cărţi, prin muzică. Nu contează cum, ei se iubesc.

“ Relaţia perfectă nu e ceva ce găseşti.
E ceva ce trebuie să construieşti.”


Cum am făcut în aproape toate recenziile v-am spus pe scurt cam ce se întâmplă în cartea respectivă, însă unul dintre lucrurile care îmi plac, este că aici nu ştiu de unde să încep. Nu are un fir, nu e un roman de dragoste aşa că ce aş putea să vă spun? Să vă spun că în fiecare text, găseşti altceva, în fiecare capitol. Că unele poveşti de viaţă sunt surprinzătoare, altele sunt dulci, iar altele pur şi simplu simţi nevoia să le reciteşti.

“ Nu te mulţumi cu o “relaţie”. Meriţi o iubire”

“ Faptul că te iubeşte nu este o calitate a lui. E o calitate a ta!
Că eşti….de iubit.”

De ce să le reciteşti? Pentru că au fost bune, pentru că au vorbit parcă pentru sufletul tău ranit sau pentru cel fericit, pentru cel care varsă lacrimi după o despărţire sau pentru cel care este fericit de o nouă iubire, pentru sufletul femeilor, dar şi pentru cel al bărbaţilor. Dacă nu aveţi curajul să vă apucaţi, eu vă ofer doza necesară, vă ofer o mostră din frumuseţea acestei cărţi, din citatele de care vă spuneam şi pe care le recitesc oricând cu o deosebită plăcere şi care tot timpul îmi deschid sufletul.

“N-o să-mi fie dor de tine. Pentru că sunt al dracului de hotărât….să te păstrez!”

Necenzurat este o carte pentru El, este o carte pentru Ea, este o carte pe care o pot citi împreună sau separat, dar care are acelaşi gust. Este o carte pe care o citeşti la micul dejun, căci “ Cel mai bun mic dejun se ia în pat. În patul cui trebuie”.
            Necenzurat ne arată partea frumoasă a lucrurilor mici, puterea lor, impactul pe care îl au, pentru că sufletele noastre se hrănesc din micuţele frumuseţi ale vieţii, din aceste lucruri care îţi fac inima să tresalte, să bată mai tare, mai frumos, să bată în acelaşi timp cu a omului de lângă tine

“ În fiecare dimineaţă spune că nu vrea s-o vezi aşa: Sunt urâtă la şapte dimineaţa! Nu şi dacă te prinde şapte dimineaţa la mine în pat.
Are ochii aproape lipiţi de somn? Încă privesc înspre înăuntru, către sufletul în care mă lăfăi ca un paşă. Un palat pe care nu îl impart cu nimen.
E superbă dimineaţa. Cu Ea. Are rost să opreşti alarma doar ca să te bucuri de imaginea ei dormind. Înger imperfect cu o aripă neagră. Sculptura perfectă cu un colţ ciobit. Sau să-i dai un telefon mamei ei. Să-I mulţumeşti că a făcut-o.”


Necenzurat este o carte care spune adevărul, care arată lucruri, care deschide ochi, este o carte care trage cortina, care adaugă la cuvântul “cenzurat” un “ne” care face diferenţa, care schimbă problema şi ecuaţia. Este o carte pentru oamenii care suportă adevărul, care vor să înveţe şi să urce. Este o carte pentru toţi cei care sunt dispuşi să îi acorde o şansă şi să îşi creeze o părere, pentru că înainte să ştii dacă îţi place ceva, guşti.

“ În caz că nu te-a trezit cafeaua, îţi vei da seama că adevul frige mai tare. Şi e mai amar şi mai util. Uneori şi mai negru.
Cum vreţi în dimineaţa asta adevărul?
Cu două de zahăr?
Macchiato?
Machiato eşti tu.
Adevărul este de cele mai multe ori un espresso scurt, din gânduri râşnite pe loc.
Şi niciodată nu e moca.”

Dacă vreţi să aflaţi poveşti frumoase, poveşti de dragoste, poveşti care arată şi altfel lucrurile, din alt unghi, dacă vreţi să vedeţi ce înseamnă o muză, asta e cartea ideală pentru a vă bucura.
 Lectură plăcută şi aştept părerile voastre!



Sinopsis
„N-o să-mi fie dor de tine.

Nu o să șterg pozele cu tine din telefon. Nu o să vorbesc cu prieteni comuni să aflu ce mai faci. Nu o să bat DJ-ul dacă pune melodia aia pe care mi-ai promis tu că n‑o să-ți mai muți niciodată hainele.

 Sau eu ți-am promis că n-o să ți le mai muți? Cum a fost?

Pur și simplu, n-o să-mi fie dor de tine și nu o să schimb locul mobilei prin casă. S-o fac să pară altfel. Altcumva. Altundeva.

N-o să las mușcatele să moară de sete, iar eu… eu în niciun caz n-o să mă îmbăt.

N-o să-mi fie dor de tine și n-o să-ți dau unfriend ca apoi să caut să-ți văd de pe pagina lui Dan check-in-urile.

N-o să merg ca din întâmplare la restaurantul tău preferat să cer un borș de vițel și să te aștept… ca un bou.

 Nu te gândi măcar o secundă că o să dau jos ramele alea de pe pereți. Oricum n-am apucat să punem nimic în ele!

Să nu crezi că n-o să mai merg la Constanța.

Sau că n-o să mai beau Jägermeister din pahare reci.

Sau că n-o să mă mai îmbrac cu tricoul verde. Sau că o să donez cămașa neagră unui om al străzii…


Nu. N-o să-mi fie dor de tine. Pentru că sunt al dracului de hotărât… să te păstrez!“ — Radu F. Constantinescu

vineri, 18 septembrie 2015

E uşor să te iubesc ( Contours of the Heart #1) - Tammara Webber


Nume: E uşor să te iubesc
Nume original: Easy ( Contours of the Heart #1)
Seria: Contours of the Heart
Autor: Tammara Webber
Editura: Epica
Număr de pagini: 352
Data apariţiei: Martie 2013

Încă mai avem în desfăşurare concursul #1. Pentru cei care nu s-au înscris, daţi un click AICI

În primul rând, mi-a plăcut titlul cărţii „ E uşor să te iubesc”, căci cum sunt o romantică incurabilă, iubirea este totul. Romanul a fost unul încântător şi savuros. Deşi ideea în sine este foarte întâlnită peste tot, întotdeauna am o pasiune pentru a citi aceste cărţi deşi mă aştept la multe dintre lucrurile care se întâmplă.
Mi-a plăcut da Jacqueline, de personalitatea ei puternică, de modul ei de a reacţiona şi de a se ridica când viaţa îi dă palme. Este o fire foarte puternică, iar eu apreciez întotdeauna fetele şi femeile puternice, care nu se lasă doborâte de greutăţile vieţii. De asemenea, cred că am o pasiune pentru numele ei, căci mi se pare feminin, dulce, o combinaţie irezistibilă între eleganţă şi inocenţă. Deşi iniţial îşi spunea Jackie, ceea ce nu aduce tocmai nota de feminitate pe care eu o apreciez, schimbarea ei după despărţirea de fostul ei iubit, Kennedy este una destul de bună în viaţa lui Jaqueline.
Întreaga acţiune începe la o petrecere de Halloween, la care Jackie dorea să plece mai devreme. Nu era tocmai în dispoziţia necesară, căci recent se iubitul ei, Kennedy ceruse o despărţire, cu motivaţia că este mult prea tânăr şi vrea să guste din plăcerile vieţii. Unele lucruri nu sunt de condamnat, căci fiecare are dreptul să îşi trăiască viaţa cum doreşte.
În timp ce ea se duce către maşina ei, este acostată de Buck, un amic. Acesta o aruncă în maşină, încercând să o violeze pe tânără. Oricât încearca J. să scape de el, nu reuşea, căci era mult prea puternic. Deşi credea că este pierdută, cumva un miracol s-a petrecut şi un tânăr enigmatic a apărut, l-a tras pe Buck de pe ea şi a ajuta-o. Necunoscutul părea tipul de băiat rău de care ar trebui să te fereşti, dar cum ar putea Jackie să fugă de salvatorul ei? Era o minune pentru ea, care a scăpat-o de o experienţă oribilă.

- Ești plină de contradicții, domnișoară Wallace.
Mi-am ridicat privirea spre el, arcuind o sprânceană.
- Sunt fată. Asta face parte din fi
șa postului, domnule Maxfield

După petrecere şi după despărţirea prin care a trecut, totul se schimbă, începând un  carusel al sentimentelor, al trăilor şi al experienţelor de viaţă. Jacqueline suferă după relaţia pe care o avea, având sentimente sincere pentru fostul ei iubit, iar pentru a trece peste asta, ea împreună cu colega ei de cameră ce îi este şi cea mai bună prietenă, Erin, dar şi cu Maggie, încep operaţiunea OFBR( Operaţiunea Faza Băiat Rău) într-o noapte în club, când Jacqueline, dă tocmai peste Lucas, salvatorul ei.
Desigur, Lucas nu este singura ei problemă, căci din cauza relaţiei cu Kennedy, J. a lipsit de la parţialele de la economie, astfel riscând să nu treacă. Cu o bunăvoinţă din partea profesorului, Jackie primeşte o şansă, cu condiţia să se înscrie la cursurile lui Landon Maxfield, un student preparator, care o poate ajuta să recupereze.
Astfel, Jaqueline este pusă în postura de a alege. De a rămâne fidelă amintirii lui Kennedy, de a se îndăgosti total şi iremediabil de salvatorul ei sexy şi misterios, Lucas, sau să se topească la modul elegant şi inteligent al preparatorului ei, Ladon, pe care nu l-a văzut, dar care o atrage cumva doar prin e-mail. Pare confuz, iar Jacqueline trăieşte aceste stări intes. Căci după momentul greu prin care a trecut, după dorinţa pe care o simte pentru Lucas, dar pe care trebuie cumva să o ţină sub control, căci Lucas are cu adevărat secrete, secrete pe care le păstrează adând închise undeva, şi cărora nu vrea să le dea drumul. Deşi J. face tot posibil să pătrundă în cotloanele secrete ale sufeltului său, încearcă să-l cunoască le Landon, întrebarea este dacă va reuşi.

“Dragostea nu e lipsa logicii
ci logica examinată
și recalculată
încălzită
și pliată să se potrivească
pe contururile dinlăuntrul inimii.”

 Va reuşi să aleaga Jacqueline, să îi descopere pe cei doi, dar şi să treacă peste relaţia cu Kennedy? Pe care dintre cei trei îl va alege, la finalul acestei cărţi??

"-În al doilea rând, sună vanitos, dar pot avea succes aproape oriunde. Ceea ce nu pot face oriunde este să fiu cu tine!
Să aleg să fiu cu tine nu e o decizie complicată, Jacqueline, a șoptit el,
ridicându-se o ultimă oară ca să se uite în ochii mei. E u
șor.
E incredibil de u
șor "

La aceste întreări puteţi răsăpunde doar citind acest roman superb. Lectură plăcută şi aştept părerile voastre!


Sinopsis
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.
CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…
El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.
Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?
De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.
Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!
Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.


sâmbătă, 12 septembrie 2015

Cum să te faci dorită de toţi bărbaţii - Marie Forleo


Nume: Cum să te faci dorită de toţi bărbaţii
Nume original: Make Every Man Want You: How to Be So Irresistible You'll Barely Keep from Dating Yourself!
Autor : Marie Forleo
Număr de pagini: 160
Editura: Curtea Veche
Data apariţiei: Aprilie 2015

Pentru încă puţin timp, mai avem în desfăşurare concursul #1 de AICI 

Trebuie să recunosc că niciodată nu a fost stilul meu să citesc aceste cărţi, dar datorită editurii Curtea Veche, căreia îi mulţumesc foarte frumos pentru această carte, am ajuns să o îndrăgesc. 
          Deşi titlul pentru unii poate părea ceva superficial, cartea este una cu umor, cu idei inteligente presărate, cu citate delicioase şi amuzante. Marie Forleo nu doar încearcă să transforme toate femeile în ceva irezizistibil, dar chiar îţi arată că totul este un stil de viaţă. Că frumuseţea exterioară mai pleacă şi din interior, că atitudinea contează, că modul în care tu chemi lucrurile frumoase în viaţa ta, îţi transformă întreg universul.
Această carte îţi explică ce greşeli faci ca femeie, atât în relaţia cu sine cât şi în relaţia cu apropiatul tău, cum poţi să îl faci să fie atras de tine, cum poţi să te simţi tu bine în pielea ta. Marie ne oferă şi câteva trucuri, cu ajutorul cărora putem trece mai uşor peste unele probleme, fără nervi prea mari.
De-a lungul cărţii am înţeles că de fapt, tot ceea ce gândesc despre mine se vede pe mine, ca o etichetă. Când te simţi frumoasă şi te vezi tu frumoasă, e ca şi cum radiezi, iar acea etichetă devine irezistibilă, magnetică. Ce înseamnă hainele pentru o femeie, obsesie pe care bărbaţii uneori nu o înţeleg, dar care uneori este chiar necesară pentru a fi irezistibilă, frumoasă şi fericită. Ce presupune relaţia cu un bărbat, dar şi frecventele greşeli ce au loc într-un cuplu.

„ In loc să te gândeşti cum să faci să păstrezi sau să te asiguri că vei avea mereu dragostea cuiva, arată-i celui de lângă tine, în fiecare zi, că eşti o persoană care îşi doreşte să fie iubită. Spune-i adevărul, comunică-i pe deplin şi ajută-l să  devină bărbatul care îşi doreşte să fie.”

            Nu, nu spun că tot ce scrie în această carte trebuie luat de bun, dar unde aspectele din viaţa voastră scârţâie, merită să încercaţi sugestia acestei doamne. Unele chestii, sunt chiar interesante.
            De asemenea, trebuie să recunosc că nu puţine au fost momentele când citind câte un pasaj din această carte, am avut o stare de bine.

„Un ultim lucru. Eşti o zeiţă, o regină. Ştii mult mai multe deât crezi, iar asta nu datorită minţii tale. Ci unui lucru născut din sufletul tău – din cunoaşterea ta interioară, din sinele tău superior, din inteligenţa divină care există în tine. Ai intuiţie, eşti receptivă şi înţeleaptă.”

              De asemenea, am avut momente, când citate care existau la începutul capitolelor să mă inspire, să mă îndemne către meditaţie, către o stare care nu multe cărţi mi-o transmit.

“Secretul nr7.
Fă-ţi (rost de ) o viaţă şi păstreaz-o – sau cum să-l faci să vrea mai mult, mai mult, mai mult

                                                                        Dacă aştepţi ceva pentru a trăi şi a iubi                                  
                                        fără reţineri, înseamnă că suferi. Fiecare moment este cel mai important moment din viaţa ta – David Deida, scriitor.”

Un alt aspect care mi-a plăcut la această carte este ingeniozitaea. A fost împărţită în două părţi: PARTEA I: Trucuri pentru a te face dorită de bărbaţi (şi de restul lumii) şi PARTEA A II- A: Opt secrete pentru a-i atrage pe bărbaţi, iar acestea la rândul lor, în capitole, adevăruri, nărvaturi,secrete şi întrebări frecvente. Denumirea mi s-a părut foarte ingenioasă, astfel, pentru că deja v-am prezentat mai sus un secret, să vă prezint şi un adevăr scos din această carte.

“Adevărul numărul 4.
Bărbaţii sunt mărfuri care trebuie luate ca atare – iubeşte-i sau părăseşte-i,  draga mea!
Dacă pantoful nu se potriveşte, trebuie
schimbat piciorul? – Gloria Stenda “

Dacă ar trebui să vă ofer citate care mi-au atras atenţia şi care efectiv mi-au plăcut sau care mi s-au părut geniale şi adevărate mi-ar lua ceva, dar pot să vă spun că dacă vreţi să le descoperiţi cartea merită şi o găsiţi la Curtea Veche, la un preţ foarte bun. Este o carte care vă ajută în viaţa de zi cu zi, o carte cu umor, care vă va face să vă simţiţi bine voi cu voi, în pielea voastră, în sufletul vostru, în relaţia cu alţii.

“Secretul nr. 8:
Ambalajul perfect – sau cum să fii non-stop o delicioasă, formidabilă, incredibilă, irezistibilă fată superbă.”

Sinopsis

În acest ghid prietenos vei afla:
   • Cinci adevăruri pe care fiecare femeie irezistibilă trebuie să le ştie
   • Şapte năravuri ale femeilor extrem de neatrăgătoare
   • Opt secrete pentru a-i fermeca pe bărbaţi
   Un lucru trebuie să-ţi fie limpede: această carte nu se aseamănă defel altora pe care le-ai citit, privitoare la relaţii ori la întâlniri amoroase. Aici nu există reguli prestabilite, nu sunt înşiruite sfaturi despre cum să-ţi găsești un soţ într-o lună de zile, nu ţi se explică de ce eşti vinovată fiindcă bărbatul visurilor tale încă nu s-a ivit. Aruncă la coş toate cărţile care îţi dau astfel de poveţe şi care îţi propun tot felul de stratageme!
   În loc de asta, concentrează-te asupra propriei persoane, pentru a deveni mai atrăgătoare în orice situaţie. Pregătește-te pentru un curs intensiv, dar amuzant, privind căile de a te face dorită, fii gata pentru o lecţie despre cum să te preţuiești, să-ţi reclădești încrederea în sine, să redevii optimistă. Odată ce îţi vei conștientiza calităţile unice şi farmecul natural, vei fi uimită să descoperi cât de irezistibilă vei apărea în ochii celor din jur.
   Lumea are nevoie de femeia inteligentă, frumoasă şi seducătoare care se ascunde în sinea ta  iar acum a venit momentul să o descătuşezi.

marți, 8 septembrie 2015

Te doresc ( With You #2) - Jennifer L. Armentrout

Nume: Te doresc (With you #2)
Nume original: Be With Me
Autor: Jennifer L. Armentrout
Număr de pagini: 384
Editura: EPICA
Data apriţiei:  2014

Înainte de toate, să ne amintim de concursul care se află încă în desfăşurare AICI

Dacă recent v-am prezentat primul volum al seriei, anume : Te aştept – Jennifer L. Armentrout, astăzi vreau să vă prezint al doilea volum al seriei, „ Te doresc”.
            Exact cum ne-a obişnuit şi până acum J. Lynn, cartea ne spune o poveste frumoasă de dragoste, povestea Teresei  Hamilton şi a lui Jase Winstead. Cei doi se cunoşteau de mult, Jase fiind prietenul fratelui Teresei, însă niciodată nu a privit-o altfel decât ca pe surioara cea mică, totul până într-o noapte, la o petrecere când atracţia dintre cei doi a fost mult prea puternică, aproape tangibilă, ca să se mai împotrivească.  După această experienţă fascinantă, cei doi nu au mai discutat despre asta, s-au purtat ca doi străini, deşi Teresei îi plăcea de el încă . Aceasta a plecat la colegiu, dar cum se întâmplă tot timpul, viaţa i-a adus împreună exact când nu se aşteptau.Deşi nu se mai văzuseră de mult timp atracţia dintre ei era încă sesizabilă, chiar dacă amândoi i se împotriveau. Pur şi simplu considerau că nu trebuie să dea curs dorinţei din diferite motive. Jase avea o viaţă complicată, responsabilităţi de care să se ocupe, crezând cu tărie că Teresa nu va întelege. Desigur, o altă problemă era că fratele acesteia l-ar fi omorât, mai ales că îi ştia cele mai întunecate secrete. Teresa, pe de altă parte, tocmai avea o viaţă ce s-a dat total peste cap. Viitoarea ei carieră de dansatoare  era pusă în pericol din cauza unui accident, a suferit o despărţire, iar pe lângă toate astea, sentimentele ei pentru cel mai bun  prieten al fratelui său erau în permanenţă acolo.

„ -Am mai spus asta înainte şi am să repet. Uneori lucrurile bune vin în situaţii neprevăzute.”

Desigur, când dragostea are planuri cu tine, poţi să te opui, poţi să faci orice, pentru că este nesemnificativ. Luptă cu arme în faţa cărora nu ai şanse. Sunt letale.

“Dar îmi place asta la tine, îmi placi tu. Foarte mult. Nu
sunt sigur ce spune despre mine lucrul ăsta.”

Astfel, cei doi ajung să se reîntâlnească, să fie obligaţi să comunice unul cu celălalt. Teresa este o fire încăpătânată, are ştie ce vrea, când, cum şi pe cine. Astea sunt unele dintre calităţile ei, pe lângă faptul că este o prietenă loială şi de nădejde, o persoană caldă, iubitoare şi înţelegătoare. Are un suflet mare, o inimă caldă şi primitoare, în care ai intra cu drag şi nu ai mai pleca niciodată. De fapt, asta este şi una dintre problemele lui Jase, căci o dată ce a gustat din acest fruct gustos şi dulce, din tandreţea ei, din modul ei unic de a fi, l-a făcut dependent. Cum poţi să pleci de unde îţi este bine şi te simţi întreg?

“Dar, în ochii lui, m-am simţit mai frumoasă ca oricând. Nu mai simţisem niciodată asemenea emoţie. Privirea lui îmi făcea lucruri nebuneşti. Eram înflăcărată, stârnită şi ştiam că luasem decizia corectă.”

Relaţia lor este una delicioasă, are gust de viaţă, de puritate, de iubire, de soare şi de frumuseţe. Sunt superbi împreună, sunt dulci, se potrivesc, dar exact cum se întâmplă şi în realitate, trecutul apare în prezent şi riscă să strice totul. Cum poate Jase să îi spună fetei de care s-a îndrăgostit că nu prea poate să fie cu ea, că are responsabiliăţi pe care trebuie să şi le asume, şi în care ar trebui să o tragă după el, dacă ar avea o relaţie serioasă??
Jase este o fire caldă, sinceră, cu un suflet mare şi cu o inteligenţă rară. Este practic, ştie să facă atât de multe, de parcă te îngozeşte uneori cât de priceput este. Îmi place sinceritatea de care dă dovadă, maturitatea şi modul inedit de a vedea viaţa şi lucrurile. Este conştient că are priorităţi şi deşi Teresa este ceea ce îl întregeşte ca persoană, nu poate să o pună mereu pe primul loc, căci viaţa în trecut i-a arătat altă faţetă.

“— O, Doamne…
Am zâmbit când a coborât bărbia cu maxilarul relaxat.
— Îţi place?
— Îmi place tot ce faci.
Şi-a lipit buzele de fruntea mea, apoi mi-a presărat mici
sărutări pe toată faţa: pe obraji, pe pleoape, chiar şi pe vârful nasului.
— Totul.”

Această carte ne spune povestea tragică a lui Jase, momentele de cumpănă şi de tristeţe, momentele când nu mai ştia ce să facă şi cum să facă faţă durerii, ne arată ce înseamnă dragostea adevărată, ce însemană sacrificiul şi puterea de muncă. Totul se transformă, trecutul te învaţă cum să reacţionezi. Trecutul se priveşte retrospectiv, prezenzul se trăieşte, iar viitorul se visează.
Această carte este una care merită savurată,  merită gustată, şi merită să îi simţi inocenţa, savoarea dulce, bucuria de a trăi. Întrebările cărţii sunt multe, necesită răspunsuri elaborate, căci trebuie să aflaţi dacă trecutul lui Jase va sta între relaia lui cu Teresa. Ce secrete ascunde Jase sau dacă Teresa va ajunge să mai danseze vreodată, dacă îşi va vedea visele împlinite cu ochii deschişi. Multe întrebări, răspunsuri elaborate şi o singură carte.
Şi pentru că am găsit un citat care pur şi simplu mi s-a părut aproape perfect pentru această carte, vreau să-l împărtăşesc cu voi.

„Poţi fi sigur că te-ai îndrăgostit atunci când nu poţi să adormi pentru că realitatea a ajuns în sfârşit să fie mai frumoasă decât visul.”– Dr. Seusss


Sinopsis
Un roman cu o acțiune îndrăzneață, amuzantă și adorabilă, pentru că nimeni nu descrie atracția dintre doi îndrăgostiți mai bine ca doamna Armentrout. – New York Journal of Books

Vor reuși oare Teresa și Jase să fie împreună, ori soarta le este predestinată?

Teresa Hamilton are un an greu. Este îndrăgostită de cel mai bun prieten al fratelui ei, însă acesta nu i-a mai vorbit după ce au împărtășit un sărut năucitor, pătimaș, de genul celor care-ți schimbă viața. Tocmai a scăpat dintr-o relație îngrozitoare, iar acum, un accident nefericit amenință să-i distrugă cariera de dansatoare.

E timpul pentru planul B: facultatea. Și poate o șansă de a-l convinge pe Jase că sentimentele dintre ei nu sunt o joacă.
Jase Winstead are un trai complicat, un aspect al vieții lui este cunoscut de foarte puține persoane din anturajul său. Nu l-a dezvăluit oricui, cu atât mai puțin surorii incredibil de frumoase a celui mai bun prieten al său. Chiar dacă el și Teresa au avut parte de cel mai fierbinte sărut din viața lor, este conștient că responsabilitățile trebuie să rămână pe primul loc. În mod sigur nu are timp pentru o relație. Dar nu-și poate lua gândul de la buzele fetei care i-ar putea distruge viitorul, iar asta nu îi este de ajutor nicicum.


Petrecând tot mai mult timp împreună, Jase și Teresa nu mai pot ignora atracția pe care o simt unul față de celălalt. Dar pericolul pândește la tot pasul și soarta îi lovește în plin. În vreme ce restul campusului revine la normal, îndrăgostiții năpăstuiți trebuie să decidă cât de mult pot risca pentru a fi împreună și la ce sunt dispuși să renunțe dacă nu reușesc…

joi, 3 septembrie 2015

Te aştept (With You #1) - Jennifer L. Armentrout


Nume: Te aştept (With you #1)
Nume original: Wait for you
Autor: Jennifer L. Armentrout
Număr de pagini: 384
Editura: EPICA
Data apariţie: 2014


 Aţi uitat cumva de concurs? Eu nu, aşa că vă invit încă să participaţi, dând un click AICI

“Te aştept” este un roman de o magnitudine impresionantă. Este un roman emoţionant, un roman care te ţine cu sufletul la gură, care te ţine prins între paginile sale, care te face să îl adori. Este un roman care spune povestea unei tinere, Avery Morgansten, şi a vieţii ei nu tocmai uşoare.
            Pentru o tânără, Avery nu a avut parte de copilăria visată, de multă afecţiune, de părinţi care îşi pun părinţii mai presus de ei. Şi deşi viaţa ei deja parcă distrusă, putea fi mai rea, şi totul se rezumă la o petrecere de Halloween, care a schimbat-o pentru totdeauna. Deşi încearcă să uite şi să scape de toate amintirile neplăcute, care îî bântuie mintea, singura cale pe care o găseşte este să pună mii de kilometri între ea şi locul numit “acasă”, să se înscrie la colegiu şi să nu îi lipsească absolut niciodată, brăţara de pe închieietura mâinii stângi.

“ Nu mă desprinsesem de trecut şi nu exista niciun viitor până n-o făceam. Tot ce făcusem, tot timpul ăsta fusese să mă prefac – să mă prefac că eram OK, că eram complet fericită, că eram o supravieţuitoare. Şi nu eram o supravieţuitoare. Timp de prea mulţi ani, nu fusesem nimic altceva decât o victimă pe drum”

            Avery încearcă să facă totul cum trebuie în prima ei zi de şcoală. Încearcă să nu întârzie la cursuri, să fie un copil model, şi să îşi clădească viaţa pe care nu a avut-o în orăşelul ei natal. Desigur, ca orice adolescentă, Avery îşi doreşte prieteni, prieteni adevăraţi care să creadă în ea la nevoie, care să îi ofere suport moral.
            Însă toate gândurile ei sunt zguduite din temelii, când dă la propriu, exact din întâmplare peste cel mai popular băiat din şcoală, Cameron Hamilton.

“-Tu dand peste mine,eu aproape dand peste tine,explica mai departe Cam.Parca am fi o catastrofa pandind prilejul sa se intample.”

El este absolute superb, popular, are o pereche demenţială de ochi albaştri, iar cu simpla lui prezenţă şi o remarcă amuzantă, o face pe Avery să se uite parcă şi pe ea, să spere lucruri îngropate de mult în viaţa ei.
            Cameron este superb, înalt, este visul oricărei adolescente, iar când toată atenţia lui se îndreaptă către fata cea nouă, totul capătă parcă alte culori. Deşi Avery îşi doreşte sincer să se îndepăreteze de acest băiat care reuşuşte cu o singură privire să o facă să se topească, să uite de tot, Cam nu îi dă şanse. Pur şi simplu este mult prea încăpăţânat să o lase pe fata pe care a început să o placă să plece.

“-Nu vreau sa merg la o intalnire cu tine.
Cam nu se arata surprins de raspunsul meu,sau descurajat.
-Mi-am imaginat ca o sa spui asta.
-Si atunci de ce-ai intrebat?
In sfarsit-slava Domnului-s-a tras inapoi si s-a apucat de marginea portierei.
-Pentru ca asa am vrut.
-Oh.Bine.Ma bucur ca ti-ai scos-o din sistem.
Sprancenele lui se incruntasera.
-Nu mi-am scos-o din sistem.
Oh.nu.
-Nu?
-Nu.
Imi zambi fermecator.
-Exista intotdeauna un maine.”
  
Iar una din problemle lui Avery este că sunt şi vecini. Cumva, soarta asta a complotat să îi aducă şi eî în viaţă, unul dintre cele mai frumoase cadouri posibile, iubirea, doar că ea este mult prea încăpăţânată să o accepte, să accepte fercirea care i se oferă. Deşi se va lupta cu acest destin care îi este hărăzit, viaţa şi dragostea vor învinge deocamdată, făcând-o pe Avery să accepte dragostea care i se oferă şi pe care este capabilă să o ofere.
                                                                                                              
“-Nimic din ce-i placut in viata nu e usor.
Isi goli paharul de lapte apoi se ridica,venind langa mine.Ma lua de mana si ma ajuta sa ma ridic.Isi incolaci bratele dupa mijlocul meu si lasa capul in jos,atingandu-mi obrazul cu buzele:
-Sunt serios in ceea ce te priveste,Avery.Daca ma vrei cu adevarat,ma ai.
Inchizand ochii,mi-am lipit palmele de pieptul lui.
-Te vreau cu adevarat.
-E bine de stiut,murmura el,aplecand mai mult capul si trecandu-si buzele peste ale mele.
Anticiparea se umfla ca un balon.
-Pentru ca,altminteri,ar fi devenit stanjenitor de nu se poate.”

            Dar deşi în viaţa lui Avery a apărut acest model, această gură de aer proaspătă, nu totul se rezumă la el, caci tânăra noastră a reuşit să îşi facă prieteni foarte buni, precum Britt, Jacon, Ollie şi Jase care au fost nişte personaje delicioase, care te fac să te simţi bine, care te amuză. Sunt prieteni de încredere, prienteni care sunt lângă tine când ai nevoie, loiali şi încântaţi să fie de ajutor.

“ Lucrurile nu pot fi atât de rele, dacă soarele e pe cer şi străluceşte…Atâta vrmee cât soarele străluceşte, dracul nu poate fi atât de negru.”

            Încet-încet, pare că viaţa lui Avery revine pe făgaşul normal al unei vieţi de adolcescent, însă totul până ce trecutul revine cu o forţă zguduitoare, până ce Avery începe să primească din ce în ce mai des mesaje despre trecutul ei, mesaje de ameninţare. Totul parcă se fărâmă în bucăţele în jurul ei, iar asta este vizibil uşor, însă întrebarea este ce va face pentru a restabili pacea? Oare va avea curajul să îi spună lui Cam despre trecutul ei şi tot ceea ce o macină? Oare ar ierta-o Cam şi îi va fi alături, dacă i-ar spune, dacă ar ştii tot adevărul usturător? Va scăpa Avery de trecutul ei negru şi plin de nori?
            Acestea sunt întrebările cheie ale cărţii, întrebări la care chiar trebuie să răspundeţi. Este o carte absolute delicioasă, o carte pe care sigur o veţi îndrăgi şi este o carte care merită.

Sinopsis
Unele lucruri merită să le aştepţi…
Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate…
Cameron Hamilton —1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…
Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…