marți, 9 iunie 2015

Vei fi acolo? - Guillaume Musso


Nume: Vei fi acolo?
Autor: Guillaume Musso
Editura: ALLFA 
Număr de pagini: 288


Guillaume Musso este un autor fascinant, absolut fascinant. Are un mod inedit de a descrie, de a te face să trăiești totul la superlativ. Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea sa “Vei fi acolo? “.Este o carte superbă care abordează o temă destul de interesantă și anume călătoria în timp. Ce este cel mai interesant la această carte este ca Musso nu abordează tema ca toți ceilalți, nu te plictisește având și suspans și iubire și acțiune. Daca ar fi să descriu cartea lui aș putea spune că este un cocktail de gusturi, de arome, care mai de care mai interesante.
Cartea sa îl are în prim plan pe Elliot Cooper, un chirurg renumit,care în timpul unei misiuni în Cambodgia, primește de la un bătrân 10 pastile care îi pot îndeplini dorința lui cea mai mare, anume: să o vadă pe Ilena Cruz, persona iubită, pe care a pierdut-o. Pastilele îl transportă pe Elliot, cel de șaizeci de ani, în trecut, când avea doar trezeci de ani. Această carte excelentă ne arată ce înseamnă înțelepciunea, iubirea adevărată și sacrificiile pe care trebuie să le facem. Elliot, încearcă să facă câteva schimbări în trecutul său astfel, facând ravagii în prezent. Ramane singur, își pierde cel mai bun prieten, pe Matt.
Ceea ce ne învață Guillaume este că orice acțiune pe care o facem va avea un efect asupra viitorului nostru. Cum poți să strici ceva frumos, ceva ce merită pentru altceva, ce înseamnă alegerile și ce consecințe au. Cel mai mult i-a plăcut firii mele romantice, fnalul care este unul fericit. De asemenea limbajul lui Musso este unul total pe gustul meu. Are ceva filozofic, ceva dulce, ceva ce seamană cu o combinație irezistibilă, pe care măcar trebuie să o încercați, dacă nu sunteți deja fani. Merită toate premiile, toate aprecierile pe care le-a primit.
Vă recomand cu drag această carte, care ilustreză prietenia, iubire, comuniunea cu sine și ce înseamnă să vorbești cu eul tău mai tânăr. Cred cu tărie că fiecare și-a dorit măcar o dată în viață să aibă puterea de a vorbi cu sine, de a putea schimba ceva, de a remdia o situație. Musso vă va arata ce ar presupune acest lucru și dacă ați fi dispuși să vă asumați riscurile care sunt implicate.
 Aștept părerile celor care au citit-o și sper cu drag cu v-am atras măcar să vă aruncați privirea în această carte.

 Ca tentația să fie completă, vă voi oferi și câteva citate:


“Eşti propriul tău refugiu. Nu mai e nimic altceva. Nu poţi salva pe nimeni. Nu poţi decât să te salvezi pe tine însuţi.”

“Suntem cu toții în căutarea acelei ființe unice care va aduce în viața noastră ceea ce ne lipsește. Iar dacă nu reușim să o găsim, nu ne rămâne decât să ne rugăm că ne va găsi ea pe noi.”

“Ai omorât-o pentru că n-o iubeşti cum trebuie. O iubeşti ca şi cum aţi avea toata viaţa înaintea voastră... Nu aşa trebuie să iubeşti.”

Şi desigur, sinopsisul cărţii:

Un singur gest şi totul ar fi putut arăta altfel.
Cine n-a visat să poată reveni în acel moment hotărâtor din trecut, când fericirea era încă posibilă?
San Francisco. Elliott, un chirurg pasionat de meseria sa, nu s-a împăcat niciodată cu moartea femeii iubite, Ilena, dispărută în urmă cu treizeci de ani.Într-o buna zi, în urma unui concurs de împrejurări cu totul ieşit din comun, se întoarce în timp şi se întâlneşte cu tânărul care era el însuşi în urmă cu treizeci de ani. Revine în momentul hotărâtor în care un gest al sau ar putea-o salva pe Ilena şi ar putea schimba soarta necruţătoare care l-a condamnat pentru totdeauna.
O întâlnire uluitoare
O poveste de dragoste tulburătoare
Un suspans care te ţine cu răsuflarea tăiată