joi, 3 septembrie 2015

Te aştept (With You #1) - Jennifer L. Armentrout


Nume: Te aştept (With you #1)
Nume original: Wait for you
Autor: Jennifer L. Armentrout
Număr de pagini: 384
Editura: EPICA
Data apariţie: 2014


 Aţi uitat cumva de concurs? Eu nu, aşa că vă invit încă să participaţi, dând un click AICI

“Te aştept” este un roman de o magnitudine impresionantă. Este un roman emoţionant, un roman care te ţine cu sufletul la gură, care te ţine prins între paginile sale, care te face să îl adori. Este un roman care spune povestea unei tinere, Avery Morgansten, şi a vieţii ei nu tocmai uşoare.
            Pentru o tânără, Avery nu a avut parte de copilăria visată, de multă afecţiune, de părinţi care îşi pun părinţii mai presus de ei. Şi deşi viaţa ei deja parcă distrusă, putea fi mai rea, şi totul se rezumă la o petrecere de Halloween, care a schimbat-o pentru totdeauna. Deşi încearcă să uite şi să scape de toate amintirile neplăcute, care îî bântuie mintea, singura cale pe care o găseşte este să pună mii de kilometri între ea şi locul numit “acasă”, să se înscrie la colegiu şi să nu îi lipsească absolut niciodată, brăţara de pe închieietura mâinii stângi.

“ Nu mă desprinsesem de trecut şi nu exista niciun viitor până n-o făceam. Tot ce făcusem, tot timpul ăsta fusese să mă prefac – să mă prefac că eram OK, că eram complet fericită, că eram o supravieţuitoare. Şi nu eram o supravieţuitoare. Timp de prea mulţi ani, nu fusesem nimic altceva decât o victimă pe drum”

            Avery încearcă să facă totul cum trebuie în prima ei zi de şcoală. Încearcă să nu întârzie la cursuri, să fie un copil model, şi să îşi clădească viaţa pe care nu a avut-o în orăşelul ei natal. Desigur, ca orice adolescentă, Avery îşi doreşte prieteni, prieteni adevăraţi care să creadă în ea la nevoie, care să îi ofere suport moral.
            Însă toate gândurile ei sunt zguduite din temelii, când dă la propriu, exact din întâmplare peste cel mai popular băiat din şcoală, Cameron Hamilton.

“-Tu dand peste mine,eu aproape dand peste tine,explica mai departe Cam.Parca am fi o catastrofa pandind prilejul sa se intample.”

El este absolute superb, popular, are o pereche demenţială de ochi albaştri, iar cu simpla lui prezenţă şi o remarcă amuzantă, o face pe Avery să se uite parcă şi pe ea, să spere lucruri îngropate de mult în viaţa ei.
            Cameron este superb, înalt, este visul oricărei adolescente, iar când toată atenţia lui se îndreaptă către fata cea nouă, totul capătă parcă alte culori. Deşi Avery îşi doreşte sincer să se îndepăreteze de acest băiat care reuşuşte cu o singură privire să o facă să se topească, să uite de tot, Cam nu îi dă şanse. Pur şi simplu este mult prea încăpăţânat să o lase pe fata pe care a început să o placă să plece.

“-Nu vreau sa merg la o intalnire cu tine.
Cam nu se arata surprins de raspunsul meu,sau descurajat.
-Mi-am imaginat ca o sa spui asta.
-Si atunci de ce-ai intrebat?
In sfarsit-slava Domnului-s-a tras inapoi si s-a apucat de marginea portierei.
-Pentru ca asa am vrut.
-Oh.Bine.Ma bucur ca ti-ai scos-o din sistem.
Sprancenele lui se incruntasera.
-Nu mi-am scos-o din sistem.
Oh.nu.
-Nu?
-Nu.
Imi zambi fermecator.
-Exista intotdeauna un maine.”
  
Iar una din problemle lui Avery este că sunt şi vecini. Cumva, soarta asta a complotat să îi aducă şi eî în viaţă, unul dintre cele mai frumoase cadouri posibile, iubirea, doar că ea este mult prea încăpăţânată să o accepte, să accepte fercirea care i se oferă. Deşi se va lupta cu acest destin care îi este hărăzit, viaţa şi dragostea vor învinge deocamdată, făcând-o pe Avery să accepte dragostea care i se oferă şi pe care este capabilă să o ofere.
                                                                                                              
“-Nimic din ce-i placut in viata nu e usor.
Isi goli paharul de lapte apoi se ridica,venind langa mine.Ma lua de mana si ma ajuta sa ma ridic.Isi incolaci bratele dupa mijlocul meu si lasa capul in jos,atingandu-mi obrazul cu buzele:
-Sunt serios in ceea ce te priveste,Avery.Daca ma vrei cu adevarat,ma ai.
Inchizand ochii,mi-am lipit palmele de pieptul lui.
-Te vreau cu adevarat.
-E bine de stiut,murmura el,aplecand mai mult capul si trecandu-si buzele peste ale mele.
Anticiparea se umfla ca un balon.
-Pentru ca,altminteri,ar fi devenit stanjenitor de nu se poate.”

            Dar deşi în viaţa lui Avery a apărut acest model, această gură de aer proaspătă, nu totul se rezumă la el, caci tânăra noastră a reuşit să îşi facă prieteni foarte buni, precum Britt, Jacon, Ollie şi Jase care au fost nişte personaje delicioase, care te fac să te simţi bine, care te amuză. Sunt prieteni de încredere, prienteni care sunt lângă tine când ai nevoie, loiali şi încântaţi să fie de ajutor.

“ Lucrurile nu pot fi atât de rele, dacă soarele e pe cer şi străluceşte…Atâta vrmee cât soarele străluceşte, dracul nu poate fi atât de negru.”

            Încet-încet, pare că viaţa lui Avery revine pe făgaşul normal al unei vieţi de adolcescent, însă totul până ce trecutul revine cu o forţă zguduitoare, până ce Avery începe să primească din ce în ce mai des mesaje despre trecutul ei, mesaje de ameninţare. Totul parcă se fărâmă în bucăţele în jurul ei, iar asta este vizibil uşor, însă întrebarea este ce va face pentru a restabili pacea? Oare va avea curajul să îi spună lui Cam despre trecutul ei şi tot ceea ce o macină? Oare ar ierta-o Cam şi îi va fi alături, dacă i-ar spune, dacă ar ştii tot adevărul usturător? Va scăpa Avery de trecutul ei negru şi plin de nori?
            Acestea sunt întrebările cheie ale cărţii, întrebări la care chiar trebuie să răspundeţi. Este o carte absolute delicioasă, o carte pe care sigur o veţi îndrăgi şi este o carte care merită.

Sinopsis
Unele lucruri merită să le aştepţi…
Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate…
Cameron Hamilton —1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…
Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu