vineri, 21 august 2015

Infernul lui Gabriel ( Gabrie's inferno #1) - Sylvain Reynard


Titlu: Infernul lui Gabriel( Gabriel's inferno #1)
Titlu original: Gabriel's inferno 
Autor: Sylvain Reynard
Număr de pagini: 700
Editura: Trei
An: 2014

Să nu cumva să uităm de concursul care ne aşteaptă AICI.

Infernul lui Gabriel este una dintre cărţile care pune în lumină astepectele vieţii, sentimentele, dar şi incompatibilitatea lor. Este o carte care te prinde în mrejele sale încă de la început, pătrunzând în acest tărâm parcă ireal.
Enigmaticul Gabriel Emerson este profesor, specialist în Dante, iar domnişoara Julia Mitchell se dovedeşte a fi nimeni alta decât eleva acestuia. Codule etic interzice ore gen de relaţie între un profesor şi elevul său, aceştia fug din calea sentimentelor şi încearcă să le păcălească. Nimic mai greu, pentru că întotdeauna, destinul găseşte subterfugii să ajungă la tine.  
Aş spune că prima dată când s-au întâlnit cei doi protagonişti este la orele de curs, însă adevărul este cu viaţa le-a pregătise o întâlnire cu mult înainte, problema este că doar Julia îşi aminteşte de ea.
Povestea lor de dragoste este una interzisă, electrizantă şi pasională. Este o poveste ce te ţine cu sufletul la gură, ce îţi pune la încercare sentimentele şi mintea. Este o poeste de o iscunsinţă rară, este o poveste cu înclinaţii filosofice, este o poveste despre aşteptare şi dragoste eternă.
Cel mai tare am îndrăgit că este vorba despre Dante, fiind la rându-mi pasionată de aceste lucruri. Sunt pe cât de interesante, pe atât de sublime, iar asta dezvăluie şi această carte.
Momentele cu ei doi când nu îşi recunosc sentimentele şi fug din faţa dragostei sunt absolut delicioase, momentele când Julia îl face pe Gabriel să piardă controlul au cele mai frumoase trăiri. Am râs alături de ei, am plâns, am alergat dintr-o parte în alta, dar trebuie să vă mărturisesc că niciodată nu m-am plictisit. Niciodată nu am simţit că vreau să iau o pauză, nici măcar să beau apă. Era prea electrizant, prea superb şi misterios totul, pentru a mai dori ceva.
Desigur, cartea aceasta nu ne scuteşte de demoni, care apar din plin. Demonii lui Gabriel, care îi bântuie existenţa, care îi dictează fiecare mişcare a sa. Profesorul Emerson este o forţă a naturii, este arogant, impulsiv, condescendent şi sexy. Multe persoane ar spune combinaţia fatală, ceea ce de fapt, şi este. Este un cuceritor, însă niciodată nu o face pe termen lung, niciodată nu caută implicaţii mai mari. Acesta îşi caută muza pe care a părăsit-o acum câţiva ani, pe care a lăsat-o în urmă, dar care îi bântuie şi visele, Beatrice a lui. Pasionat de Dante, vede viaţa, prin prisma experienţelor lui Alighieri, vede totul ca pe o poezie rafinată şi complicată. Viaţa în alb şi negru sau viaţa în culori. Deşi este un tip inteligent, conştient peste măsură de sine, este totuşi vulnerabil în faţa iubirii.


Julia este o fire caldă, iunitoare,, vulnerabilă şi sensibilă. Vede frumuseţea în orice lucru, încearcă să salveze ce poate şi tot timpul este o prietenă de nădejde. Este muză, este o tânără superbă ce te face să o adori.

“- Nu-mi amintesc totul, dar cu siguranţă ştiu că ţi-am remarcat frumuseţea. Totul, părul tău, chipul tău, gura ta. Un poet ar fi putut scrie sonete despre gura ta. Am tânjit s-o sărut din clipa în care te-am văzut.

Când relaţia dintre ea şi Gabriel începe să treacă de prietenie şi de aparenţele ce sunt înşelătoare sau de purtarea lui nu tocmai primitoare, aceştia trăiesc viaţa la adevărata ei intensitate, cu pasiune, cu dorinţă cu suflet şi iubire. Se adoră reciproc, se venerează fiecare devenind parea din celălalt. Era un tot, dar oare totul acesta este menit să dureze?

“Mâine voi fi alungat din Paradis, Beatrice. Singura noastră speranţă e ca tu să mă găseşti după aceea. Caută-mă în Infern.”


Oare Ea este Beatrice al lui, oare iubirea lor va învinge barierele sociale, va învinge barierele impuse de facultate, de oamenii din jur? Oare Paul, carismaticul , dragul de Paul este doar un prieten care o place şi care îi oferă un punct de sprijin stabil, sau Gabriel are motive într-adevăr să fie gelos?  Sau oare v-a afla Gabriel că ea este fata de pe pajişte?

“Mi-aş dori să vorbeşti cu mine. Să ţipi la mine. Să mă înjuri. Să arunci cu ceva în mine. Orice, numai tăcere nu. “

Este o carte plină de mister, un trhiler pasional, o poveste de-o intensitate marcantă, este povestea lor de iubire spusă pe note de muzică pentru suflet, spuse în rânduri de poezie, spuse pentru alte suflete. Este pasională, este superbă şi de-o magnitutidine inimaginabilă. Este marcantă şi este absolut delicioasă ca şi carte, ca şi poveste de iubire, ca un tot ce reprezintă. 
Sinopsis
Infernul lui Gabriel este o poveste plină de pasiune a evadării omului din iadul personal, în încercarea de a dobândi imposibilul: izbăvirea şi dragostea.
Enigmatic şi sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante în timpul zilei şi un adept al plăcerilor lipsite de inhibiţii, în timpul nopţii. 
Se foloseşte de şarmul său pentru a-şi satisface orice capriciu, dar este torturat de un trecut întunecat şi măcinat de convingerea profundă că nu mai are nicio speranţă de mântuire.
Când fermecătoarea şi inocenta Julia Mitchell se înscrie la cursul său, atracţia pe care o simte faţă de ea nu numai ca îi periclitează cariera, dar îl trimite într-o călătorie în care trecutul şi prezentul se ciocnesc.
O provocatoare explorare a seducţiei şi a iubirii interzise..

2 comentarii:

  1. Am și eu primul volum din serie, dar nu l-am citit. Cred, de fapt, că am să-l citesc curând, pentru că aud foarte multe lucruri bune despre el. Mulțumim frumos pentru recenzieeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu mulţumesc că ai trecut pe aici Andrei. Chiar ţi-l recomand cu mare drag. Aştept părerea :D

    RăspundețiȘtergere